Biografie 


Mijn naam is Alisa Hesseling, eigenaar van “Goudsmid Alisa’’ mijn eigen goudsmederij op de prachtige Veluwe gevestigd in Nunspeet. Ik ben mijn bedrijf gestart nadat ik in 2014 afgestudeerd ben aan de vakschool in Schoonhoven als goudsmid/ondernemer.

Na het behalen van mijn diploma ben ik meteen vanuit huis verder gegaan met het goudsmeden. Door steeds meer gereedschap aan te schaffen, verschillende technieken toe te passen in mijn ontwerpen en heel veel uren aan de werkbank heb ik mij steeds verder kunnen ontwikkelen. 

Waarom ben je goudsmid geworden?
Deze vraag wordt mij vaak gesteld, maar hij verveelt nooit.
Tijdens het zoeken naar een opleiding kwam ik er maar niet uit, totdat mijn oma op een dag vroeg of sieraden maken niet iets voor mij zou zijn... Hier ben ik mij in gaan verdiepen, want interessant klonk het zeker, en kwam ik voor het eerst in aanraking met het woord 'goudsmid'. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik de opleiding ben gaan doen en mijn oma erg dankbaar, wat een prachtig vak!

Als ik verder terug ga denken
is het eigenlijk niet zo gek dat mijn oma dit voorstelde. Vroeger was ik altijd al aan het knutselen en al vrij snel mijn eigen 'sieraden' aan het maken, van kleine kraaltjes rijgen tot gekleurde leren en suede koorden met grote kralen, die ik vervolgens vol trots droeg. Ergens heeft het er altijd al in gezeten...

De eigen collectie die vervaardigd wordt bestaat uit goud en zilver en een combinatie hiervan met vaak een toevoeging van een prachtige edelsteen. De opdrachten die binnenkomen zijn juist weer veel van goud, vaak 'oud' goud... Veel mensen hebben nog goud liggen wat nooit gedragen wordt en hoe mooi is het dan dit te recyclen en er iets nieuws van te maken?! 

Het ontwerpen en vervaardigen van uw ideeën en gedachten is mijn uitdaging

 

© 2015 - 2024 goudsmid Alisa - Voor uw eigen persoonlijke sieraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel